Le Moustache
Entry About Linkies Stuff Follow




dreams
Wednesday, October 9, 2013 | 12:27 AM | 0 Students

hye awak :) assalamualaikum. so ape ce? sihat? hmm exam nak dekat. for standvengers, dah prepare ke belum? almaklumlah, manusia ni cepat pelupa. aku ni haa, baru belajar semalam, hari ni dah lupa. apa lagi yang lepas-ii ._. nak tau aku cakap pasal subject ape? math. sejarah. well. i hate thz subject. bila cikgu yang mengajar kelas aku tu masuk je, ayat first yang aku cakap kat fatimah "alahh menyibuk ah die ni. apesal tak datang je hari ni? baru nak rest kan mind, dah stress balik. grr" oke. i'm not suppose marah cikgu tuh. tapi, dah aku tak suka. nak buat cemana kan. haihhh. so, back to the topic.






oleh kerana aku teramat amat lah bosan duduk terperap kat rumah, aku bukak laa blog nii. tapi i still don't have any idea what to story about --' ceh bajet english pulak. almaklumlah, dah lama sangat stay kat new york ni,terikut ikut pulak budaya sana. hahaha. nak cakap aku gebang? elehhh, jelez ah tu. wekk :p *gigit lipas*





                  "every people have their own dreams"




so, kau mesti ada impian kan? yaa, impian. aku suka berangan. hahaha >< *tutup muka pakai bantal* kalau kau nak tau, daya imaginasi aku tinggi. tinggi gila. kalah gunung everest. hm maybe setinggi bintang? macam cerita randy pangalila -biar mimpi sampai ke bintang- hmm x) sometimes lepas aku tersedar dari "dunia aku", aku tergelak sendiri nd cakap "haha sherin-ii. benda tu tak akan jadi la bengong" hm :/

setiap malam.. bila tengok night sky, bulan, bintang... mesti aku termenung. than mula lah buat "dunia" aku sendiri. heheh ><

 kadang-ii kalau kita termenung, mesti kita teringat seseorang kan? hm aku pun :') kalau boleh, aku nak bawak orang yang aku sayang, pergi dunia aku sendiri. dunia warna warni. pastu kita boleh terbang macam burung, kita bebas, kita dapat apa yang kita nak, ada tangga menuju ke bulan, bintang. hm stop. aku dah mula merepek -,-

tapi setiap orang ada imaginasinya tersendiri kan? tak kira lah tinggi ke pendek. janji ade ._. okay. ce tengok gambar bawah ni. hehehe ;p walaupun aku dah ade yang lain, tapi susah betul nak lupekan mamat swag nih ==' idk why.






 okay. apa kena mengena Cr7 dalam cerita ni? eh skati aku ah nak letak gambar ape. sebok jewww. lagipun die ni abang aku. wkwk.

da ah. fi hifzillah. bye. 



tears :')
Monday, October 7, 2013 | 11:15 PM | 0 Students




                                                assalamualaikum. hye guys.

cuti pmr ni. bosan kan. yes. bosan gila. duduk terperap kat rumah. tengok tv, melantak, tidur. banyak buang masa. exam nak dekat. tapi study pun tak lagi. nak nak math. masya-Allah. nothing to say lah ==' sejarah pun sama. okay. naik stress aku study pasal 2 subjek ni. dengan probs melambak. okay.

now, i'm in relay. okay. nobody cares. just, skati aku ah nak naip apa. aku secretkan siapa dia. yaa, semua orang tak boleh tahu. kecuali swankyF'. paksa la cemana sekalipun, aku tetap akan cakap aku single. mwehehe :b cite sikit pasal dia? em, act aku dah lama kawan dengan dia. dia baik, perfect, smart, kemas. he is my prince, my honey, my friend, my light of my life, my mickey, my dream guy. okay. that's all. malas nak cite pepanjang.

okey, nak dijadikan cerita, my friend ade suka dia dulu. hm crush kat dia. and now, aku rasa serbasalah. yes. serbasalah gila T^T "friendship or relationship" eh of coz aku pilih friendship. tapi, kita kena adil. maybe ada yang cakap aku selfish. okay. lantak lah kau nak cakap apa. tapi aku tahu mana betul mana salah. nobody understand me. semua takkan faham kenapa aku buat macam ni. sokay dah biasa dah. for my friend, sorry. aku takde niat nak buat kau sakit hati. besides kau dah ada relay kan? so, enjoy ur relay. aku tanak disebabkan lelaki, kita gaduh. no no no. maafkan aku okay :')

i don't know lah why mood aku petang ni tak okay. aku tak tahu apa yang aku fikir. asal aku sedih hah? asal aku stress hah? hormon tak stabil maybe -.-

                                       "aku akan nangis bila aku nak nangis"


                     "sometimes i feel so happy. sometimes i feel so sad"

manusia. tak akan lepas dari masalah. hey tell me siapa yang takda problems? tell me tell me. takde kan? tengok je orang tu happy. but deep inside? Allah je tahu :') bila kita stress, semua yang ada kat sekeliling kita jadi tak kena. semua. orang cakap sikit kita nak marah. kan? well, that's normal. bila aku stress, aku prefer menyendiri. thinking alone. termenung jauh. tak hiraukan sekeliling. aku hidup dalam dunia aku je. and aku akan buat apa yang aku nak buat. contohnya jerit, marah, membebel, ketawe, mengamuk, campak barang, sepahkan bilik, nangis, mengilai, makan. sometimes macam orang gila. huh, my family je tahu perangai aku kat rumah ._. eh tapi tu masa aku stress je ok. bukan every second o.o

actually aku tak tahu nak bebel apa lagi. aku tak tahu apa yang tengah fikir. haihh *makan lipas* k ah. chow.





ma' family
Thursday, October 3, 2013 | 12:42 AM | 1 Students
Hi assalamualaikum. Yow wassap wassap  ._.

So hari ni nak cite ape ek? *thinking* k. kau ada family kan? Yaa, family. Kalau takde family, masakan kau boleh hidup dengan sendirinye. Same la dengan aku. Aku pun ade family. Okay. Let’s start ;)


Ayah? nama dia Badrul Hisham. Okay. Ayah aku selalu buat aku jealous. Dia asyik manjekan adik aku yang sorang tu je. Me? Macam tunggul. Ok aku sedar aku dah besar, tapi aku pun nak manje-ii jugak T.T lol ape siaa aku nih -.- dear ayah, walaupun ayah memanjang busy 24 jam. Tapi orang tetap respect ayah. Sebab ayah tak pernah nak abaikan family kite. Hmm :’)



Ibu. Ni ibu aku. Membebel? Itu lumrah -.- kalau aku dah penat nak dengar die membebel, aku naik atas kunci pintu bilik. Wkwk. I know, ibu mane yang tak sayang anak en. ibu mane yang tanak anak die berjaye en en en.



Ini pulak. Kakak aku. Umur die aku tak ingat. Maybe dalam 21 kot. Entah. Act malas je nak cite pasal die nih -.- menyampah -.- sangat -.- menyampah -.- tersangat -.- sangat -.- menyampah -.- aku dengan die dah macam strangers dah. Tak selalu tegur. Ye lah, die pun menyampah -.- nengok muka aku. Teringin sangat nak ade kakak macam akak-ii mai. Yang caring, baik. Ni? Fewwww, cari gaduh je. Ade je nak cari kesalahan orang. Ahh lantak ah, dia buat aku macam tak wujud, and aku buat dia macam tak wujud. Adil. Tapi, aku tetap sayang dia. Err –‘ yeke? Eh lupe pulak. Nama die Sara Shaza -.-




Now, my abang! Nama dia Faisal Faiz. Panggil pejal, panggil Faiz pun boleh. Nasib baik aku ade abang. Kalau tak, aboyy je lah peneman aku kat umah ._. die caring, die baik, die sporting, die garang, die smart, die pembersih. Aku prefer cite dengan die ah kalau ade probs. Die ni open minded. Best. Pas tu, die suke bongkar meja belajar aku. Elehh, jeles letteww orang sekolah. Mesti die rindu time sekolah. Umur die now about 19 kot. Tiada rahsia antara aku dngan die. Kalau aku smunyikan pun, die akan tawu jugak -.- abang aku ni, manje orang nya. Die selalu merajuk dengan ibu aku. Wkwk. Da ah. Panjang sangat.




Okay. Ni abang aku num2. Nama dia Afif Haikal. Aku tak rapat sangat dengan die. Die nih, matang orangnya. Kalau aku ngan adik aku memekak, nanti die marah. Die pendiam. Dia pelik ._.Pas tu kalau balik umah, berkurung dalam bilik 24 jam. Turun time makan je. Bende yg dia buat dalam bilik? Layan bola, bola, bola, ps je keje die -.- aku pun tak tau nak nasihatkan die cemana lagi. Ceh. Macam la aku ni rajin sgt xD btw, die form5 tahun ni. Sekolah asrama kat kolej vokasional.



Ini saya. Nama saya nur sherin. Saya pelik kenapa nama saya sherin. Pelik. Sangat pelik. Ayah kata ayah amik nama ni, sebab masa ayah accident dulu, ada sorang doctor yang bernama sherin. Doctor tu baik sangat. So, ayah saya kenang budi, letak nama anak dia sama dengan nama doctor tu. Patut lah ayah beria ria nak saya jadi doctor. Hmm. Ahh skema gile ayat -.-t sokay ah. Bersyukur je lah aku dapat nama ni. Ramai yang jealous. Sebab tu diorang nganjing-ii nama aku. Jealous cakap jealous, sebab nama gwa limited edition T.T en en en. Nah amik gambar budak ni. Nama budak ni sherin. Dia adik CR7. Ok :b 




Last last last! My only and one lil brother. Nama dia muhd zulkarnain. Panggil zul je. Kalau aku, aku panggil die pondan. Wakaka xD sebab die ni penakut sangat. Nak pegi toilet sesorang pun takut. Kalau takde org teman, nanti die nangis. Dah darjah3 kot. Tu lah, manje sangat -.- bila ade iklan “terlajak laris” tuh, confirm aku ngan abang aku nganjing die. Ahaha :D zul ni, kekadang bestfriend aku, kekadang musuh ketat aku. Entah la? Aku meluat nengok muke die. Aku suka dengki die. Akak jenis ape la aku ni ek ._. kekadang die suke kacau aku time aku diam. Nyemak -.- tetibe baling bantal kat aku. Budak ni sindrom down ke ape? -.-t aku selalu gaduh dengan die, tapi tak lame. 5minutes dah baik balik. Pastu gaduh balik. Tapi kalau kau nengok kitorang gaduh, mesti kau cakap kitorang sweet. Wkwkwk. Dah ah. Adik aku ni geng ngan akak aku. Puih menyampah -.- tak pe. Sherin geng ngan abang :p 



Okay sebelum tamat. Aku nak cakap pasal budak bawah ni. Nama dia Elissa Aisyah bte Azmi. Dia cousin aku. Aku sayang die giler-ii. Hmm. Kalau aku pgi cb, just nk lepaskn rindu aq kat die je. Elissa ni macam adik aku dah. Kan best kalau tukar dngan si zul tuh. Sebab zul geng dengan is, abang elissa. Dia darjah 4 ._. dia boleh dikatakan bestfriend aku jugak la.

 


 okay. nak tengok gambar-ii yang lain? scroll bawah


nyampah dengan gang ni -.-






comel adik aku^^ nama dia sherin. dia darjah3 xD


helloww. muka zul comel je masa kecik. now. macam @$!$@!




elissa^^



Afif with zul -.-

she's my teddy bear :)

Last. My aboyy comey >< dah banyak kali aku mention nama dia en? Ah bior ah. Blog aku. Aku punye suke ah nak cite ape :b nah amek gambar aboyy buat kenangan. Dah bye. Fi hifzillah













Older Post